Hoppa till sidans innehåll

Att delta i friidrottstävling


Vem får tävla?

Alla som har betalat medlemsavgift. Vi i LIF rekommenderar att man ska ha fyllt sju år för att delta i tävling.

 

Hur hittar jag tävlingar att vara med i?

På hemsidan under tävlingsschema listar vi säsongens tävlingar som finns i vårt närområde, det grundar sig mycket på geografiskt avstånd och att det är ungdomstävlingar. Man kan även hitta tävlingar på www.friidrott.se och det går även bra att anmäla sig till tävlingar som vi inte har listat.

 

Hur anmäler jag mig?

Information om detta finns och på hemsidan under tävlingsschema .
 

Kostar det något?

Förutom att medlemsavgiften måste vara betald så får den aktive stå för halva anmälningsavgiften per gren själv. Den andra halvan betalar föreningen. Avgifterna skall vara betalda innan tävlingens start.

 

Hur förberder jag mig inför en tävling?

Förutom att träna på grenarna så finns det ett par saker att tänka på:
- Läs PM och tidsprogram innan tävlingen.
- Ta för vana att alltid vara på plats minst en timme innan din första start för att hinna med avprickning och uppvärmning.

 

Vad är avprickning?

Avprickning används alltid i löpgrenarna och innebär att man skriver sin namnteckning på en särskild avprickningslista för att intyga att man har för avsikt att ställa upp i grenen. Namnteckning eller initialer ska skrivas av den aktive själv och inte av förälder/ledare. Oftast tas avprickningslistan ner 60 min innan grenstart så det gäller att pricka av sig innan dess.

Om man av någon anledning inte kan ställa upp i anmäld löpgren så kan man styka sitt namn på avprickningslistan.

 

Vad är upprop?

I alla grenar hålls ett upprop, oftast på grenens startplats och oftast 10-15 minuter innan grenstart. Då samlar en funktionär alla anmäldai grenen och ropar upp dem enligt startlistan, när man hör sitt namn ska man svara "ja" högt och tydligt.

 

Ska jag ha tävlingsdräkt?

Man får prova på att tävla två gånger utan att ha tävlingsdräkt, sedan vill vi att man ha föreningens tävlingsdräkt som kan köpas av föreningen.

 

Behöver jag spikskor?

Spikskor är inte nödvändigt men de har vissa fördelar jämfört med vanliga gympaskor. De är tunnare, väger mindre och ökar fästet mot banan i och med de utbytbara spikarna under sulan. Spikskor finns i prisklasser från 400-2000 kronor. Den vanligaste modellen är all-round och är den modell som vi rekommenderar som första sko eller om man håller på med flera olika grenar. De kostar mellan 400-700 kronor. Specialskor är dyrare och lämpar sig för de som har vuxit färdigt.

 

Kan jag få hjälp under tävlingsdagen?

Vi vill förstås hjälpa våra aktiva så mycket som möjligt under tävlingarna men tyvärr finns det inte alltid någon tränare/ledare på plats. Meddela gärna oss i samband med anmälan om ni skulle vilja ha hjälp så ska vi göra vårt bästa för att skicka med någon ledare.

LIF Friidrott's huvudsponsor

Laholms sparbank 


 Laholms IF Friidrott på Facebook

Laholms IF Friidrott på Facebook


Laholms IF Friidrott på Instagram

Laholms IF Friidrott på Instagram


Laholms IF Friidrott hos Svenska Spel


Postadress:
Laholm IF FIK - Friidrott
Anders Lindblad, Rombergsväg 10
31260 Mellbystrand

Kontakt:
Tel: 0730251752
E-post: friidrott@laholmsif....

Se all info

image5fkod.png

  WEB-shoppen öppen  
    Stänger den 10/4     

------------------------------------------

imagejqgdl.png

  WEB-shoppen öppen